Свједочење:

 
 
 
РАТОМИР ЈОКИЋ

У КУЋИ РАДОСАВА ЖИВАЉЕВИЋА

Дарка Драгића Јокића са 5 дјеце, са печеном кукурузом, неколико фила сира, паром вуењених чарапа и пешкиром, чекала је кољаче.

Међутим, видјела је да кућа Митра и Ђола Гојковића већ гори, а убрзо и кућа Алексе Гавровог Гојковића. Зачула је и препознала глас Анђе Алексине жене као пишти и виће бјежите... бјежите!

Анђа је после бачене бомбе у кућу, покушала да побегне али је пала на праг од куће и задњи део њеног тела је остао да гори. Пред ње рафал је погосио Милицу Грујову Гојковић. У кући Митра и Ђола Гојковића су убијени Наста Гојковић, Савета Гојковић Ђолева жена, Вукана Гојковић и Емилија Шошкић која се нашла ту код ујчевине.

Чувши ово Дарка Драгићева је обесила пешкир о врата куће у знак предаје оставила хлеб и сир као и чарапе на гувно и брзо побегла у шуму Зрнојевице. Није ни стигла до одредишта, кућа је планула. Бог ме научи да побегнем - помислила је.

Што се тиче Волујака, ту није страдао нико. Предводник групе која је требало да попали и убије све на шта се наиђе је предходних година зими на Војујку држао и хранио стоку. Он је пожурио први и свима које је стрео, рекао је: "Бјеђите, све ће вас побити". Тако су се спасили и нико није страдао. Име тога не знам али ко год да је био сведочи да и међу зверима постоје људи.